top of page
Ondernemersvereniging Zevenbergen

Ideeën en ervaringen met elkaar delen

Als voorzitter van Stichting Carnaval Zevenbergen mag ik de geweldige groep, die carnaval in het Zeuvebultelaand mede organiseert en vooral ook viert onder leiding van onze Preens Carnaval, al weer vele jaren aansturen in de voorbereidingen en uitvoering (van de organisatie) van dit leutige feest

Na jaren zelf het carnavalsfeest te hebben gevierd, vind ik het geweldig, dat ik dit feest nu samen met deze energieke groep vrijwilligers van het begin tot het einde mag beleven.

Alhoewel ik in Vlissingen ben opgegroeid, ben ik al jong met het carnavalsvirus in aanraking gekomen. In het geboortedorp van mijn moeder, Hilvarenbeek, vierden wij vanuit het huis van mijn opa en oma met de hele familie carnaval. Brabant heeft mij altijd getrokken en na mijn studie verpleegkunde ben ik dan ook meteen naar Brabant verhuisd. Eerst naar Breda, maar later naar het mooie Zevenbergen, waar ook onze dochters Francis en Nina geboren zijn. Samen met hen en mijn vrouw Esther genieten wij van deze omgeving en het verenigingsleven. Ik ben 54 jaar oud en werk momenteel als hogeschooldocent verpleegkunde aan de Hogeschool in Rotterdam.

Carnaval is niet alleen vier dagen genieten, maar ook “hard werken”. Het begint voor de Stichting al met de bezetting van de Raad van 11 en de ereraad met de Preens, de voorbereiding van het 11-11-bal, het maken en rondbrengen van de Bult, Bont Gemaauw, Grijze Kuivenbal, ziekenbezoek en natuurlijk het Kullekesbal. Het geeft erg veel energie om dit allemaal met veel vrijwilligers (binnen en buiten de Stichting) op poten te mogen zetten en te mogen uitvoeren, waarbij vele Zeuvebultenaoren en mensen van buiten van jong tot oud volop kunnen genieten.

" Het is de bedoeling dat we ook van elkaar leren. De bijeenkomsten zijn daarom ook altijd informatief en leerzaam "

Frank

Koppejan

bottom of page